Følgende regler gjelder ved Hadeland folkehøgskole:
Deltakelse
- Vi forventer oppmøte og aktiv deltagelse på Hadeland folkehøgskole. Oppmøte og aktiv deltakelse på all undervisning (både linje- og valgfag) er obligatorisk. Dette gjelder også andre arrangementer eller gjøremål på skolen. Dette er obligatorisk:
- Undervisning; både linjefag og valgfag
- Morgensamling
- Husgruppearbeid
- Vask
- Møter
- Husgruppekvelder
- Kjøkkentjeneste
- Elevkvelder/arrangementer
- Lørdagsseminar
- Klasseturer/ekskursjoner
- Fellesfag
Fravær/fritak på grunn av medisinske årsaker skal dokumenteres med legeerklæring.
Elevene skal møte presis. Uteblivelse regnes som fravær og blir registrert som dette. Høyt fravær kan medføre tap av skoleplass.
Fravær
- For å få 2 tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning, må du fullføre et folkehøyskoleår på 33 uker. Det kreves derfor et oppmøte på 90%. Hvis du har mer enn 10% udokumentert fravær i løpet av skoleåret, vil man ikke ha rett til omgjøring av lån til utdanningsstipend på grunnlag av fullført opplæring.
- For å få godkjent et valgfag på vitnemålet må eleven ha et frammøte på minimum 70% av tiden i det gjeldende valgfaget.
Internat
- Det skal være nattero etter kl. 23.00 på skolens område og øvrige regler for bofellesskapet skal følges. Ytterdører på skolebygning og internat skal holdes låst etter 23.00
Røyking og snus
- Røyking aksepteres på anvist plass på uteområdet. Snus er ikke tillatt i undervisning, under måltider eller i møtesammenheng. Det er forbud mot røyking, dette gjelder også e-sigaretter i alle og rundt skolens lokaler. Brukte snusbleier kastes i restavfall.
Atferd
- Skolen er elevenes hjem i skoleåret og skal være et trygt sted å være. Enhver form for digital, fysisk eller verbal krenkende atferd aksepteres ikke. Herunder mobbing, diskriminering, rasistiske utsagn og seksuell trakassering. Dette gjelder både overfor ansatte og elever.
- Besittelse av ulovlige og farlige gjenstander er forbudt!
- Oppførsel som fører til dårlig omdømme av skolen skal ikke forekomme og vil medføre konsekvenser.
Rus
- Det er ikke tillatt å komme beruset til skolen.
- Det er ikke tillatt å bruke eller oppbevare alkohol eller andre rusmidler av noe slag på skolens område.
- Det er ikke tillatt å innta ulovlige rusmidler i løpet av skoleåret.
- Ved skjelling grunn til mistanke kan skolen kontakte politiet.
- Det er derfor viktig at du informerer skolen om eventuelle medisiner du tar.
Taushetsplikt
- I undervisningen kan det hende at du får informasjon om dine medelever. For at alle skal kunne ha et trygt miljø, er det viktig at slik kunnskap ikke blir videreformidlet. Unntaket gjelder hvis du i løpet av skoleåret får informasjon der du blir bekymret for medelevers liv og helse. Da er det viktig å ta kontakt med skolens ansatte.
Skade
- Hvis noen opptrer uaktsom og forvolder skade, eller gjør hærverk på skolens bygninger eller materiell, kan de bli erstatningspliktige. Eventuelle skader meldes straks til en ansatt.
Tap av eiendeler
- Skolen fraskriver seg ethvert ansvar for skade eller tap av private eiendeler. Derfor anbefales det å tegne egen innboforsikring. Det anbefales at du ikke lar verdifulle eiendeler ligge i fellesarealene, og at du holder døren til rommet ditt låst.
Økonomi
- Skolepengene betales inn etter den individuelle betalingsplanen som avtales med økonomiansvarlig ved skolen. Eleven må til enhver tid betale til tiden. Ved manglende innbetaling kan eleven nektes deltakelse på studietur og/eller minste skoleplassen. Ved frivillig oppsigelse eller tap av skoleplassen må eleven betale for 6 ukers opphold etter sluttdato.
Smittevern
- Skolen har en egen plan for smittevern. Eleven skal til enhver tid følge de føringene som blir gitt fra skolen og helsemyndighetene.
Studietur
- Om uforutsette faktorer oppstår tar vi forbehold om forandring av pris og/eller destinasjon av den opprinnelige studieturen.
Alle elever må skrive under på at de aksepterer skolens grunnregler, og økonomiavtale når de flytter inn på skolen. Vi har også egen avtale for studieturene.